en

Haberler

Geri

Aksinin İddiası

Aksinin İddiası
'Aksinin İddiası' adlı grup sergisi Galeri Siyah Beyaz'da 12 Mayıs, Cuma günü 18.00-20.00 arası açılıyor. Sergi 25 Mayıs'a kadar görülebilir. @galerisiyahbeyaz

Galeri Siyah Beyaz, 12 Mayıs’ta açılacak dinamik bir portre sergisine ev sahipliği yapıyor. 26 sanatçının katılacağı sergi, alternatif bir öneri ile sanatçıları travma teması etrafında topluyor ve oto-portre / portrelerinin güncel yorumları ile izleyicinin karşısına çıkıyor.

Sergi, sanatçı çiftleri arasında yeni etkileşim alanları yaratmayı amaçlıyor ve oto-portre / portreye deneysel bir bakış getiriyor. Küratörlüğünü Melis Golar’ın yaptığı sergide, 13 sanatçı çiftinin oluşturduğu 26 eser izleyici ile buluşacak. Aksinin İddiası sergisi, sanatçının kendisini oto-portre ile öne sürdüğü sürecin sancılarını ve başka bir sanatçıyı portre ile yorumlamanın yaşattığı tedirginlikleri travma konusu üzerinden aktaracak. Sanatçılardan bir grup kendilerine ayna tutarak oto-portrelerini yaparken, diğer grup ise oto-portresini yapan sanatçıların portrelerini üretecek ve izleyiciyi bu yansımalar arasında yeni gözlem alanlarına davet edecek. İki farklı yaklaşımla portresi yapılan sanatçılar; öne sürülenle başkası tarafından gözlemlenen, dışarıya yansıtılmak istenilenle, görülmesi tercih edilene ilişkin düşünce alanlarında dolaşacak. Her keresinde farklı bir motivasyon üzerinden bir araya getirilmiş sanatçı çiftleri, kimi zaman öznellik taşıyan çıkarımlarını sunarken, kimi zaman yalnızca bir model olacak, bazen de düşünsel bir izlek olarak belirecek.

Sanat tarihinde geleneksel temellere dayanan portre, bu kez Aksinin İddiası sergisinde sanatçılar arasındaki etkileşimlere kapı açarak, yeni diyalogların gelişmesine olanak sağlayacak. Portre üzerine yeni sorulardan yola çıkarak izleyiciye ve sanatçı ikililerine yeni bir düş alanı yaratacak ve birbirleri arasında oluşan sinerjiden beslenecek. 

Başka bir gözün sanatçıyı yorumlayışı, o sanatçıyla ilgili daha derin bir gerçekliği yakalamaya yardımcı olur mu? Dışarıdan yapılan bu yorum, portresi yapılan kişinin içselliği hakkında daha çok şey öğrenmek adına nerede konumlanır? 

12 Mayıs Cuma günü saat 18:00’da gerçekleşecek açılışta; oto-portre ve portreye güncel bir nefes getirecek Aksinin İddiası sergisini izlemek için Galeri Siyah Beyaz’ı ziyaret edebilirsiniz.

Bora Akıncıtürk - Murat Atabek - Zeynep Beler - Ela Cindoruk - Uzay Çöpü - İsmet Doğan - Ali Elmacı - Görkem Ergün - Kutlu Gürelli - Zeynep Gürler - Aslı Işıksal - Onur İzci - Ali Kotan - Nihal Martlı - Merve Morkoç - Aslı Narin - Aykut Öz - Murathan Özbek - Ardan Özmenoğlu - Günnur Özsoy - Nazan Pak
Seçkin Pirim - Damla Sari - Nejat Satı - Ekrem Yalçındağ - Ümmühan Yörük